zaterdag 22 augustus 2015

Laurence Jones

Vrijdagavond naar een optreden geweest van Laurence Jones

Houseparties tegenwoordig te kust en te keur. Daardoor raak je als doorleefd uit de zestig/zeventiger jaren blues- en rockliefhebber enigszins verwonderd wanneer er in 'deze tijd' een 22-jarige Engelse jongeman zich waagt in de voetsporen van onze oude rockers.

Op de website van de North Sea Jazz Club las ik:
Als je de rauwe zang en het virtuoze gitaarspel van Laurence Jones hoort,  is het nauwelijks voor te stellen dat deze Engelsman pas 22 jaar oud is. Samen met bassist Roger Inniss en drummer Miri Miettinen heeft de band een ruige, recht-toe-recht-aan sound, zonder poespas. Blueslegende Walter Trout – bekend van John Mayall’s Bluesbreakers – noemt Laurence Jones “een kruising tussen Eric Clapton en Buddy Guy: een genie.”

Een goede reden om dit concert te bezoeken.
De North Sea Jazz Club oogt als een schoenendoos. Bij het podium staan tafels en stoelen alwaar men voor het concert een maaltijd kan nuttigen. Daarachter zijn nog wat zitplaatsen en op een podium achter bij de bar schaart het voetvolk.
Gelukkig was het een halfvolle zaal en redelijk rustig vanwege allerlei evenementen zoals Sail en Lowlands.
Kwam er vroegah een fles whiskey aan te pas en ging de muzikant geheel van god los was dit een braaf optreden met een al even gehoorzaam publiek dat keurig op zijn plaats bleef zitten en op commando meeklapte en yeah riep.
Ik zag hier een veelbelovend zanger/gitarist met een fors stemgeluid en flitsende gitaarsolo's aan het werk. Ook de bassist was goed op dreef.
Dit opent perspectief voor de toekomst.

De filmpjes die ik gemaakt heb zijn van erbarmelijke kwaliteit. Eén fragment wil ik echter laten horen.


***
Onderstaande video overgenomen van You tube: Bluesmoose café

4 opmerkingen:

 1. Je bent er toch maar mooi in geslaagd ons een heel goede impressie te geven van dit waarschijnlijk onvergetelijk optreden!
  Ik heb de link naar je log even opgezocht, zo moeilijk was het niet maar ik hoop toch dat je tegen volgende week je wachtwoord terugvind...
  Bedankt voor je felicitaties es, en maak er een mooie zondag en dito week van!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Kwam nog een even bij je kijken en dan hoor ik dit..............helemaal geweldig! Dank!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geweldige muziek . Bedankt Es

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De swing zit erin!

  BeantwoordenVerwijderen