vrijdag 2 december 2016

la Cacerola

Meer dan een halve eeuw geleden bezochten mijn neef en ik een kleine Spaanse bar in een fraai gelegen historisch pand in de Weteringstraat. Een buitengewone belevenis in die tijd. Onder begeleiding van een Spaans gitarist dronken we daar wijn en aten tapas.
Onlangs schoot me deze gebeurtenis door het hoofd en na wat speurwerk zag ik dat dit etablissement nog steeds bestaat. De menukaart zag er eenvoudig doch goed uit en de recensies klonken veelbelovend. Een goede reden om La Cacerola weer eens te bezoeken.
Bij binnentreden werden vriend en ik hartelijk verwelkomd door Loekie. We hadden een plaats op de entresol waar we een riant uitzicht hadden over de gehele zaak. Daar hou ik van, bovendien zit ik graag met mijn rug tegen de muur.
Loekie legde ons geduldig uit dat ze sinds kort veranderd waren van menukaart. Het wild had zijn intrede gedaan. Het ooit Spaanse restaurant is nu meer mediterranee georiënteerd.
We kozen het drie-gangenmenu.
Allerlei verrukkelijkheden, exquis en zorgvuldig bereid werd ons voorgeschoteld. -lees de menukaart- Mijn vis van de dag -snoekbaars op de huid gebakken- was voortreffelijk.

conclusie: een uitstekend restaurant, niet geschikt voor Holle Bolle Gijs maar wel voor fijnproevers.
Alle eer aan de kok!

* la Cacerola toen 

* la Cacerola nu*foto's archief google

1 opmerking:

  1. Goede morgen es. Je hebt hier een mooie recensie over dit etablissement geschreven, een fijnproever die met Michelinsterren gooit, waardig!

    BeantwoordenVerwijderen