maandag 4 september 2017

Frank's Smokehouse

Als fervent visliefhebber hoorde ik tot mijn grote genoegen dat  Frank's Smokehouse onlangs een restaurant heeft geopend in de Oostenburgervoorstraat, op steenworp afstand van molen De Gooyer in Amsterdam-Oost.
Al eerder had ik zijn ambachtelijke rokerij bezocht op de Wittenburgergracht waar de zalm 'vers van het mes' werd gesneden: een delicatesse.

Afgelopen zondag bezochten mijn goede vriendin Stella en ik het restaurant. Het was een grote verrassing. Door uitermate charmant en enthousiaste bediening werden we verwelkomd. Zoals gewoonlijk had ik een aantal vragen en baas Frank himself legde geduldig het proces uit van koud en warm roken.
De menukaart zag er aantrekkelijk uit. We kozen voor de smoked fish plank, een selectie van huisgerookte visdelicatessen die bestond uit:

* wilde konings zalm uit Alaska
* heilbot met pompoenzuur
* enige gamba's
* enige mosselen
* paling
* makreel rilette
+ een bijgerecht van gekarameliseerde witlof

Een waarlijk culinair genieten. Zelden zo heerlijk vis gegeten in een restaurant.
Ik kijk alweer uit naar een volgende keer.

***

3 opmerkingen:

  1. Es,

    Dit is om te watertanden, het (vis)water loopt mij in de mond.

    Groet je S,

    jeer

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mwahhhhhhhhhhhhhhh lekkerrrrrrrrrrrrrr!!!!!!!!!!!!!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Weet nu dus waar ik moet zijn mocht ik in Amsterdam verzeild raken.....//

    BeantwoordenVerwijderen