zaterdag 15 oktober 2016

Zaterdagmarkt

De zaterdagmarkt: een wekelijks gebeuren waar van alles te beleven is.

Vandaag -op de Lindengracht- beginnen we met een immer verliefd stel, een paar in de echt, eveneens bekend als bridgepaar op mijn wekelijkse bridgeavond. Zij verkopen zelfgemaakte sieraden.
Vervolgens doen we de visstal van Kees aan waar ik onlangs een item aan wijdde: plek zat
Tegenover de visstal staat Lieke met knollen, bieten, penen, aardappelen en rapen.
Boerenkaas haal ik in alle soorten bij een van mijn favoriete stallen: Holland Kaascentrum en de (rook)worsten van Mastenbroek, op bijgaande filmopnames te zien, zijn niet te versmaden.
Na enige marktgezichten steken we via de Eerste Goudsbloemdwarsstraat over naar de Noordermarkt. Deze claimt biologisch te zijn. In vogelvlucht gaan hier de stallen aan je voorbij en staan we stil bij de kraam met geitenkaasjes van eigen geitenboerderij. Het zuurdesembrood van de stal daartegenover is van 'ouderwets' makelij en op de hoek kun je heerlijke Zwaluw en Bastiaanse kaas bekomen.
Vervolgens een gang door de Westerstraat met een snelle kijk in voorbijgaande winkels. Op 't einde een kort bezoek aan het door mij regelmatig bezochte café 't Monumentje
Tot slot: Jacob Hooy voor al uw kruiden en vitamines, klachten en kwalen.

Mijn Canta brengt me weer thuis.

4 opmerkingen:

 1. Dank je wel Es, 4.11 minuut was ik op vakantie...............

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben het met Martine eens: het lijkt inderdaad wel dat je hier in enkele minuten een heuse vakantie beleefd, dankjewel!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Es,

  Het ziet er veelal lekker en gezond uit. De thee van Jacob Hooy die drink ik hier ook!

  Groet je S,

  jeer

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De markt op de Lindengracht is al bijna 120 jaar oud en telt 232 kramen met de meest uiteenlopende handel. Aan de kop van de markt, bij de Noordermarkt, wordt er tegelijkertijd een boerenmarkt gehouden... lees ik op Jordaanmarkten.nl

  BeantwoordenVerwijderen