donderdag 4 augustus 2016

Pesca

In het voormalige Rozentheater op de Rozengracht opende Pesca twee maanden geleden de deuren.
Een gelegenheid om vis te eten.
Het concept is nieuw in Amsterdam, heb ik me laten vertellen. De ideeën werden geboren in Barcelona en aldaar geïnspireerd loopt de tent als een goed gesmeerde locomotief.
Voor mij als groot liefhebber van vis -iedere dag een haring- een uitdaging om deze eetgelegenheid te bezoeken.

Bij binnenkomst valt je oog onmiddellijk op een lange toonbank met een grote sortering vis uitgestald op ijs. Ik waan me bij een marktkraam.
Een charmante jonge dame treedt me tegemoet, verwelkomt me en begeleidt me naar een smalle bar waar aan beide zijden krukken staan. Een glas cava om mee te beginnen lijkt me wel wat.
Inmiddels is mijn tafelgenote gearriveerd en onder het genot van het sprankelende vocht wordt ons geduldig Pesca's concept verteld.

We gaan terug naar de marktplaats, op een groot bord kun je lezen wat de vis van de dag is. De variatie is groot, mogelijkheden legio. Een enthousiaste jongeman adviseert, zo je wil, en snijdt de vis van het grote stuk in de hoeveelheid die je wenst.
Dan gaan we naar de bar en zoeken onze wijn uit waarna we een tafel uitzoeken.
De meegekregen pieper laat horen wanneer je je gerecht uit de keuken kunt op komen halen. Op ons verzoek komt de vis in etappes op tafel.
Kwalitatief hoogwaardig.
De wijn is eveneens niet te versmaden maar op de seizoens groente is de kok met het zoutvaatje uitgeschoten. Na een aanmerking hierover wordt dit echter ruimschoots vergoed door een nieuwe portie.
Het enige minpunt is de akoestiek: je kunt je eigen woorden amper verstaan door de muziek en kakofonie rondom. Natafelen is er eveneens niet bij want de koffie wordt gedronken aan een kleine bar.


...conclusie: 
absoluut de moeite waard om dit sfeervolle etablissement te bezoeken...5 opmerkingen:

 1. Es,

  Romeins schrijver Petronius, die wist het al "pisces natare oportet" oftewel "vis moet zwemmen" en het liefst drie keer. Eén keer in het water, de tweede keer in boter en de derde keer in wijn of andere soort drank.
  Zo te zien is dat jullie best gelukt, het ziet er daar heel gezellig uit.

  Groet je S,

  jeer

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goede morgen Es en hopelijk wordt die het begin van een mooi weekend voor jou.
  Wat een heerlijk log is dit alweer, je krijgt er echt zin in om deze eetgelegenheid ook eens te bezoeken. Helaas is het een beetje te ver voor ons, maar ondertussen kan ik toch genieten van je verslag, bedankt hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lijkt me een goed adres voor de ware visliefhebber.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mjah!!!! Ook hier ware visliefhebbers! Ziet en leest allemaal allerpuikst. Op die acoustiek en rotherrie na.
  Nu gaan wij nooit naar restaria, dus ik heb geen idee of dit een gunstige prijslijst is, maar wij schrikken van met name de drankjes [heb je héle fléssen voor] ; de groente [van welke planeet kwamen die seizoensgroenten en welke waren het en welke hoeveelheid kreeg je daarvoor?]
  De vis daarentegen doet verlangen naar!
  Ik vermoed dat je ook voor de locatie gewoon al een stukje opslag betaalt.

  Wij hebben het geluk dat alhier ter plaatse wekelijks een uitmuntende visboerkraam uit Volendam neerstrijkt. Die heeft álles en als ie dat niet heeft dan bestelt ie het voor je. Uitstekend advies, nooit teveel betaald, leuke mensen. Uiteraard bereiden we de vissies zelf. Ik vind koken leuk en wat ik ook bedenk, ik heb een dankbare partner. Dat in combinatie met een supervisboer die houdt van zijn vak - en een zoon heeft die reeds in zijn voetsporen treedt - prijs ik mij gelukkig niet helemaal naar Amsterdam te hoeven afreizen voor een culinaie visbeleving, maar evengoed begrijp ik dat een en ander niet vergelijkbaar is qua beleving.
  Vriendelijk personeel is volgens mij ook best belangrijk.
  :O}}  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jehebt ons iets smakelijks laten zien en beschreven Es. Ik hoop dat je er nog vaak van kunt genieten.

  BeantwoordenVerwijderen