zondag 5 juni 2016

nog meer muizenissen

Ik vind muizen lieve diertjes. Mijn gastvrijheid is niet zo groot en onverwachte gasten kunnen me al helemaal gestolen worden. In een oud huis, zoals ik heb, trekken muizen zich daar echter niet veel van aan en vereren me regelmatig met hun bezoek. Geheid dat je zo'n grijs monster weg ziet schieten.
Soms moet je paal en perk stellen wanneer je weer eens gescharrel in de hoek van de kamer hoort om de geur des doods te vermijden. Van een muizenklem hou ik niet. Het is me een keer gebeurd, in een ver verleden, dat zo'n muis met z'n poot in de val zat: muis in huis 
Gisteren was het weer zover. Muis gevangen in een muisvriendelijke val. Ik spreek muis bemoedigend toe en vertel dat hij met een kwartier uitgelaten wordt. Daar gaan we dan... richting park.
Nietsvermoedend sta ik in het veelbelovende plantsoen des onheils, muis rent eindelijk bevrijd drie meter door het veld en een kauw vliegt uit de boom om met muis te spelen. Muis rent nog harder en oh schrik verderop een onvoorziene loerende kraai en een ekster, deze laatste, de snelste van het trio, schiet vanuit een es linea recta op de muis af, laat zich op mijn net verworven vriend vallen en ik zie nog net -tot mijn leedwezen- de vogel met mijn huismuis de lucht in vliegen.

4 opmerkingen:

 1. Es,

  -----------------------------------------

  het blijft toch jammer

  jij hebt echt je best gedaan

  de één zijn dood .... etc

  -----------------------------------------

  Groet je S,

  jeer

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goh Es, je kan het ook van de zonnige kant bezien: die vogel heeft nog plezier van de muis en het lekkere brokje gehad terwijl wij mensen, ze gewoonweg verdelgen zonder dat iemand er ook wat aan heeft, zeker de muizen niet, laat staan de vogels!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goh spannend. De natuur in het echie. Tja. Mooi geschreven. Helaas einde huismuis 😉

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Whahahaha ik ben jaloers! Dit blogje had ik zelf geschreven willen hebben!
  Maar wij hebben dus ook muizen, gelukkig op het erf en niet in huis. Van tijd tot tijd worden het er echt teveel. Dan zie je ze de hele dag door overal. In de kippenren en acrobatische toeren uithalend bij het vogelvoer. Dan is het tijd voor onze drie muisvriendelijke vallen. We hebben enkele prachtige uitzetlocaties in het buitengebied. Ideale muizelijke omstandigheden. [Hopen we toch!] Een gelijke val hebben we voor de heel soms bezoekende ratten.

  Njah, jouw muis heeft nu een afscheidsrede en een haiku-rouwbeklag. In zekere zin is hij onsterfelijk geworden.

  BeantwoordenVerwijderen