zaterdag 19 januari 2013

remise

Vanmiddag waren De Hallen voor het laatst te zien. Einde van een stuk nostalgie: remise Tollensstraat -steenworp afstand van mijn woning- is niet meer.
In de economische hoogtijdagen anno 2004 had producent Harry de Winter de intentie om er een groot uitgaanscentrum van te maken waar ik toen al een column over schreef:  oud-west op z'n best Buurtbewoners kwamen destijds massaal in opstand tegen dit megalomane plan gezien de massale toename van mensen en veel overlast.
* citaat: Er zou een bioscoop komen (1000 zitplaatsen), een muziektheater (pseudoniem voor disco: 2500 bezoekers en open tot 05.00 uur), nog wat horeca (3 cafés met nachtvergunning) en een hotel. 

Dit feestje ging tot grote opluchting van de buurt niet door.
De Hallen krijgt nu een nieuw leven als een complex met onder meer een bioscoop en een hotel waarbij het historisch aspect behouden blijft.

Er was veel volk op de been om afscheid te nemen. Zelfs koek en sopie waren aanwezig oftewel met uitgehongerde en verkleumde gezichten liep men met zakken frites en koppen koffie.


* citaat Amsterdam Centraal3 opmerkingen:

 1. Es,

  Inderdaad het einde van een stukje nostalgie.
  Vroeger reed er in mijn geboortestad Nijmegen ook de tram en was er uiteraard ook een remise. Ik kan mij nog het beeld en geluid van de rangerende trams voor de geest halen, maar dat is allang verleden tijd.

  Groet je S,

  jeer

  p.s.
  Het kloppend hartje was niet persoonlijk ;-)!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk Es. Dit wordt er een met historische waarden. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Alweer een stukje geschiedenis verdwenen... (zucht)

  BeantwoordenVerwijderen