maandag 27 juni 2016

familieportret

zij gingen hun weegs
doch liefdevol verbonden
dierbaar samenzijn

***

in vogelvlucht door de jaren heen:
links op de foto mijn oudste (zeventien jaar oudere) broer 
- hij emigreerde in 1952 naar Canada en overleed in 1970- 
mijn broeroudste zus en oudere zus allen in leven
de jongste -het nakomertje- ben ik

oktober 1946


oktober 1966


1984
aan de piano...
Schubert


december 2001


januari 2007


januari 2016




juni 2016
links mijn twee zussen
rechts mijn broer

en tot slot:
An die Musik... (febr. 2010)





een 28 seconden flits op 16 november 2016 te Hoorn...

zondag 5 juni 2016

nog meer muizenissen

Ik vind muizen lieve diertjes. Mijn gastvrijheid is niet zo groot en onverwachte gasten kunnen me al helemaal gestolen worden. In een oud huis, zoals ik heb, trekken muizen zich daar echter niet veel van aan en vereren me regelmatig met hun bezoek. Geheid dat je zo'n grijs monster weg ziet schieten.
Soms moet je paal en perk stellen wanneer je weer eens gescharrel in de hoek van de kamer hoort om de geur des doods te vermijden. Van een muizenklem hou ik niet. Het is me een keer gebeurd, in een ver verleden, dat zo'n muis met z'n poot in de val zat: muis in huis 
Gisteren was het weer zover. Muis gevangen in een muisvriendelijke val. Ik spreek muis bemoedigend toe en vertel dat hij met een kwartier uitgelaten wordt. Daar gaan we dan... richting park.
Nietsvermoedend sta ik in het veelbelovende plantsoen des onheils, muis rent eindelijk bevrijd drie meter door het veld en een kauw vliegt uit de boom om met muis te spelen. Muis rent nog harder en oh schrik verderop een onvoorziene loerende kraai en een ekster, deze laatste, de snelste van het trio, schiet vanuit een es linea recta op de muis af, laat zich op mijn net verworven vriend vallen en ik zie nog net -tot mijn leedwezen- de vogel met mijn huismuis de lucht in vliegen.